måndag 2 juli 2007

En plats de kallar Lyckan, av Mårten Sandén

Okej, lite osannolikt är det kanske att en kille fejkar en språkresa och flyttar ut i ett lusthus utan att nån märker nåt, men vadå, det är ju faktiskt en bok! Och själv skulle jag inte heller ha nåt emot att bo i ett härligt lusthus lite då och då , med några mysiga lyktor, skön musik och några smarriga bullens pilsnerkorv! Om man dessutom råkar på en riktig snygging på köpet så är väl inte det heller helt fel!

John och Mia lever visserligen i samma stad men ändå i helt olika världar. John kommer från en välbärgad familj och är ihop med en riktig överklasstjej som endast det bästa duger åt. Det är tänkt att John ska plugga på en svindyr privatskola och bli läkare. Men nu har Johns föräldrar skilt sig, pappan har ont om pengar och dricker alldeles för mycket. Johns tjej dumpar honom och John ljuger för alla och säger att han ska på språkresa till Frankrike, men i stället flyr han ut till ett lusthus och bor där ett par veckor.


Mia däremot saknar slutbetyg från nian och jobbar på en pizzeria. Hon bor med sin unga mamma som ofta är ute och dansar. Hon har kompisar som knarkar och en tjejkompis ska snart ha barn. För att komma ifrån problemen så flyr hon ut till ett lusthus...men det verkar redan vara upptaget?!


Åh, vad härligt med lite komplicerad kärlek!


Karin

1 kommentar: