tisdag 31 juli 2007

Shaman King Vol 1: En shaman i Tokyo av Hiroyuki Takei

Det finns flera shamaner, men bara en shamankung!

Alltså, hur många japanska succéserier finns det? Svar: Rätt många! Den här serien har blivit utsedd till den ultimata efterföljaren till DragonBall, One Piece och Yu-Gi-Oh. Så jag tänkte att ska man läsa manga måste det ju vara den här man ska börja med.

Möt Yoh Asakura, en utbytesstudent som kan tala med andarna och fungerar som ett medium för de döda. Yohs stora dröm är att bli shamankung. Den sedan länge döda samurajen Amidamaru kan besätta honom och ge honom oerhörda krafter. Men en modern shaman har ett stort ansvar för vad han gör med sina krafter och andarna är långt ifrån ofarliga.

Det här är den första manga-serie jag läser, och betyget: ganska bra. När man väl kommit in i att läsa åt fel håll så är den stundvis ganska underhållande. Lite som ett tv-spel faktiskt, det går fort, är många bildsekvenser och så matas man med lite nivåfakta mellan varje kapitel. Det stora minuset i den här boken är faktiskt inte handlingen som man kan köpa, utan Yohs kompis. Fy så irriterande när han jämt står brevid och ropar nej, oh, akta dig! Tycker att han borde vänja sig vid spökena efter ett tag men nej! Nåja jag har ju inte läst andra delen ännu, kanske lugnar han ner sig där.


Lilla c

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar