onsdag 4 juni 2008

Ibland bara måste man

av David Levithan

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Det gör Paul. När han ser Noah är det som om hela världen stannar upp. Till hans stora lycka verkar känslorna vara besvarade. ”Det här är ödet, eller hur?” säger Noah andra gången de träffas, och Paul ramlar nästan av stolen. Han har haft pojkvänner förut men det har aldrig känts så här. Allt är perfekt från första ögonblicket – ända tills Paul råkar kyssa sitt ex i skolans städskrubb. Plötsligt vill Noah inte se honom mer, och det spelar ingen roll hur mycket Paul försöker förklara att den där kyssen var ett misstag som inte betydde något alls.

Det är i såna lägen man behöver sina kompisar mer än någonsin. Men Pauls ena bästis har kärat ned sig i en idiot och blivit som förbytt. Det går inte längre att prata med henne, för allt hon bryr sig om är sitt pucko till pojkvän. Och hans andra bästis har nog med sitt, inlåst i huset av sina hyperreligiösa, smått hysteriska och homofobiska föräldrar som försöker rädda hans själ från helvetets eldar.

För att göra saker ännu värre har de andra i skolan börjat satsa pengar på Pauls kärleksliv, och oddsen lutar mot att han kommer att få vara ensam och olycklig för all framtid…

Ibland bara måste man är en varm bok med stora mängder humor. Ett måste för alla er som gillar kärleksböcker! Alla som någonsin varit förälskade kan lätt känna igen sig, och boken är perfekt för de där dagarna när man vill krypa upp i soffan med lite härlig romantik och bara njuta.

/Sanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar