onsdag 11 juni 2008

Kiki Strike: Skuggornas stad

av Kirsten Miller

Det finns en hemlig stad under New York där råttorna myllrar, en vidsträckt labyrint av gångar, luckor, dörrar och rum som varit igenbommade i årtionden. När Ananka upptäcker en ingång till den underjordiska staden inser hon snart att ingenting kommer att bli som förut.

Tillsammans med den farliga och självsäkra Kiki Strike grundar hon Irregulars, ett gäng tjejer där var och en har en unik specialbegåvning. Gruppen består av Luz Lopez, maskiningengör, DeeDee Morlock, framstående kemist som kan framställa de dödligaste gifter och de kraftigaste sprängämnen, Betty Bent, oöverträffad i förklädningskonst och sist men inte minst Oona Wong, förfalskare och hacker som brytit mot lagen sedan hon var fem år gammal.

Till en början tror tjejerna att de bara ska utforska Skuggornas stad, men det visar sig att Kiki Strike har andra planer. Vem är hon egentligen? Varför är FBI ute efter henne? När en i gänget nästan dödas av en sprängladdning ställs allting på sin spets, och Irregulars måste fråga sig själva - kan de verkligen lita på Kicki Strike?

Det här är en riktig sträckläsningsbok om en grupp starka tjejer som struntar i regler och lagar. Kapitlen varvas med instruktioner från Kiki Strike. Du får bland annat veta hur du utnyttjar att du är tjej, hur du skuggar någon utan att bli upptäckt, hur du blir en mästare i konsten att förklä dig, hur du tar hand om en skadad kompis, hur du ljuger, hur du lurar en kidnappare och hur du försvarar dig.

För oss som gillar äventyr, action, och coola tjejer som vet vad de gör är den här boken ett fynd!


/SB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar