fredag 17 juli 2009

MSN - Maja söker Noa


Egentligen borde jag inte alls gilla den här boken. Sensmoralen är tydlig - internet är farligt. Alla är inte de utger sig för att vara därute. Lämna inte ut personuppgifter. Träffa inte någon IRL som du träffat på nätet. Har vi hört det förut? Ja, till leda. Och vi vet ju det. Man kan råka illa ut. Men ändå. Till största delen är ju den sociala delen av webben till stor glädje och nytta.

I MSN - Maja söker Noa, skriven av Eva Sahlqvist, får vi träffa Maja. Hon är lite utstött i sin klass, men hoppas mycket på att den nya killen som ska börja efter jul, Noa, ska vara trevlig. Noa har redan kontaktat flera i klassen via MSN. Men när Maja får kontakt med honom är det något som inte stämmer, som känns obehagligt. Och här lyckas det faktiskt bli riktigt spännande, innan man får veta hur det slutar.

Boken är utgiven av LL-förlaget, som ger ut lättläst litteratur. Texten är luftig och på var och varannan sida finns ganska snygga illustrationer. Extra glad blir jag av att det är en trevlig och engagerad bibliotekarie som ser till att fallet får sin upplösning!

/Klara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar