onsdag 19 augusti 2009

Häxtävlingen

av Eva Ibbotson

Bland det bästa med att jobba på ett bibliotek är alla bra boktips man får! Här är en bok jag aldrig skulle fått för mig att läsa på egen hand - den ser ärligt talat rätt trist ut. Men innehållet är något helt annat!

Det handlar om den förskräcklige trollkarlen Arriman den Avskyvärde, Hatare av Ljuset, som en dag vaknar och känner sig fullständig eländig. Han är trött på att förhäxa, förinta, förgöra, drabba och tänka ut djävulska planer - helst av allt skulle han vilja åka bort, bosätta sig i en söt liten småstad någonstans, kanske skriva en bok. Men hur skulle det då gå med Mörker och Ondska? Även en ond trollkarl har ju sina plikter...

År ut och år in väntar han på att en efterträdare ska dyka upp och ta över, tills han inser att om han ska få en arvinge behöver han fixa det själv, på det traditionella sättet. Vilket kräver en hustru. Fast nu är det så att det bara finns en sorts person en trollkarl kan gifta sig med, och det är en häxa. Arriman utlyser en tävling: den häxa som utövar den vidrigaste, mörkaste och kraftfullaste trolldomen ska bli hans brud.

Det är en annorlunda, spännande och framför allt rolig berättelse som gjorde mig rejält fnissig. Rekommenderas!

/Sanna

2 kommentarer:

  1. Ha! Jag har också dissat den här boken på grund av det tråkiga omslaget, där ser man! Arriman den Avskyvärde, vilket härligt namn :)

    / Wilda

    SvaraRadera
  2. Eva Ibbotson är ALDRIG tråkig!
    Alla hennes böcker är fantastiska. Läs Den stora spökräddningen, Ring, så spökar vi! eller varför inte charmiga Monsterräddning?

    SvaraRadera