onsdag 14 april 2010

Nyheter på biblioteket

Det första jag tänkte när jag såg boken Dödens sång och annat otäckt av Kenneth Bøgh Andersen var: Fy vilken läskig framsida! Och det är inte bara framsidan som är läskig, skräckhistorierna är ännu värre! En spökhistoria handlar om en flicka som gått vilse i skogen och aldrig återfunnits men som återvänder som spöke och lockar med sin livsfarliga sång. I en annan riktigt otäck historia leker ett gäng killar anden i glaset och får kontakt med en farlig ande som tidigare varit mördare. Men värsta är nog historien om Lisa som hittar en tavla med en flicka som gråter. Varje natt när Lisa sover hörs ljud från tavlan och när hon vaknar på morgonen har flickan ändrat på sig. Vad som också är bra med den här boken är att den ät lättläst. Vågar du läsa?







För er som gillade Systrar i jeans så har Ann Brashares kommit ut med första boken i en ny serie: Pilträdens systrar. Boken heter Vänskapen växer och handlar om tjejerna Polly, Ama och Jo. Dom har varit vänner hela sina liv men när det är dags att börja high school blir deras vänskap inte lika självklar längre.











Janne Lundströms bok Den dödes dotter finns nu inne på bibblan. Abena är boken huvudperson och boken utspelar sig i Ghana när landet fortfarande var en del av den brittiska kolonin Guldkusten. Abena får jobba hårt i sin familjs hushåll och har inte riktigt fått tid att sörja sin pappa som nyss har dött. Hennes mamma har precis skällt på henne och nu måste hon stå ut med att passa sin tvåårige lillebror. Abena är upptagen av orättvisan i detta och det är då olyckan är framme. En översvämning gör att kanoten som Abenas lillebor lekt i far ner för floden. Lika rädd som Abena är för att det ska hända hennes kära lillebror någonting lika rädd är hon för att komma hem utan honom. Hennes enda val är att följa efter honom ned för floden men det är svårt att ta sig fram i djungeln bland krokodiler, giftiga ormar och andra farligheter.








Nu har också uppföljaren till Ondvinter av Anders Björkelid kommit. Eldbärare heter den och är andra delen i fantasyserien Berättelsen om Blodet. I Eldbärare fotsätter äventyret för tvillingarna Sunia och Wolf.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar