måndag 14 juni 2010

Det är så logiskt alla fattar utom du



Den som gillar Säkert! känner troligtvis igen titlen. Och det märks att Lisa Bjärbo och Annika Norlin (Säkert!) är samma andas barn. Man får samma känsla av att läsa boken som att höra låten.

Det är så logiskt alla fattar utom du handlar om Johan och Ester som går i ettan på gymnasiet och har varit bästisar sen urminnes tider. Det hade ju kunnat vara hur fint och mysigt som helst, om det bara inte var så att Johan någonstans under resans gång lyckats kära ner sig i Ester. Då är det nämligen varken mysigt eller roligt att vara bästisen, som får höra allt om alla olika killar hon träffar. Varken när hon är lyckligt eller olyckligt kär.

Usch, vad jobbit de har det mellan varven, Johan och Ester! Men det är härligt att läsa ändå. Spännande och pirrigt och så får man gråta lite (om man är blödig som jag, vill säga).

Lisa Bjärbo har jämförts med Johanna Lindbäck, och jag får nog sälla mig till skara som håller med. Precis som hos Lindbäck får vi möta ganska vanliga ungdomar, men vanliga problem. Och för den som är ganska vanlig är igenkänningsfaktorn hög. Har du inte läst Lindbäcks böcker? Gör det! (Och snart kommer en fjärde!)




















Ett annat tips på liknande böcker är Sommaren jag blev vacker av Jenny Han. Här får vi träffa Belly och hennes bror Steven. De spenderar alltid somrarna med sin mamma hos mammans kompis Susannah och hennes två söner. Susannah har en gång sagt att Belly är ämnad för en av sönerna - men vem egentligen?




/Klara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar