tisdag 8 juni 2010

Elever på Rots skola tycker till

Under våren har biblioteket haft ett läsprojekt på Rots skola och tipsat alla skolbarnen om nya spännande böcker. Nu har några elever tyckt till och satt betyg.
Så här tyckte några av barnen om Stora Spökboken av Dan Höjer.

- Den har massor av spökhistorier och det handlar om hemsökta hus, mord och lite annat. Den har bra fakta. Jag tyckte den var spännande.
Boken får fem av fem stjärnor.

- Den handlar om massor av spökhistorier från olika platser i Sverige där folk sägs ha sett riktiga spöken.
Boken får fem av fem stjärnor.

- Det e många spökhistorier och sånt i den här boken och den e inte läskig eller så. Det händer lite olika saker och andra spöken är lite arga Elaka + busiga med andra. Den e ganska så bra.
Fyra av fem stjärnor.



Två elever läste Långt ifrån cool av Ingrid Olsson och tyckte så här:


- Långt ifrån cool handlar om en tjej som heter Linnea Svensson och hon är 11 år. Lagom till sin födelsedag ska hon få glasögon. Hennes mormor säger att glasögon kan vara något bra. När hon kommer till skolan så vill Vanessa vara med henne, den populära tjejen. Men Linnea tycker att det är något som inte stämmer.
Fyra av fem stjärnor.


- Linnea är en tjej som tycker att hon är så långt ifrån cool man kan komma. På hennes födelsedag får hon glasögon o känner sig töntig. Hon lyder råd o tips från sin mormor. Vanessa skolans populäraste tjej börjar vara med Linnea. Vanessa går bara med rosa kläder.
Två av fem stjärnor får boken.

En elev har skrivit om Habib – meningen med livet av Douglas Foley:

- Habib är en glad kille. Han har en familj, en mamma, pappa, storebror och lillasyster.
Tre av fem stjärnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar