tisdag 26 oktober 2010

Egoboost!

- Blondinbellas överlevnadsguide för unga tjejer
av Isabella Löwengrip

Blondinbella alltså. Älska eller hata?
I sin bok visar Isabella att hon inte hatar i alla fall. Snarare vill hon unga tjejer väldigt väl. Men vem vill inte det? Det vill mammor, lärare, kuratorer och (riktiga) kompisar också. Hela boken går ut på att man ska vara egoistisk (vilket här betyder att vara snäll mot sig själv). Inte stressa så mycket, inte nojja för hur man ser ut hela tiden, göra det man själv vill, stå på sig. Det låter ju himla bra, frågan är ju bara hur man gör allt det där, egentligen? I vissa fall tror jag absolut att Isabellas tips kan vara till hjälp eftersom hon är väldigt konkret, till exempel när hon ger råd om hur man lyckas i plugget eller skaffar ett bra extrajobb. Men när det gäller känslor, komplex och relationer är hon luddigare - såklart, för det är svårare.

För den som är nyfiken på Blondinbella, men inte har läst eller orkar läsa igenom, hela hennes blogg är boken också bra. Den är väldigt personligt skriven och hon använder ofta sig själv som exempel.

Vad jag kan reta mig på med Egoboost! är att den påstår sig vara till för alla unga tjejer, men ändå utgår ifrån att läsaren är ganska lika Blondinbella. Att man har komplex (och inte är överviktig på riktigt), att man har en pojkvän, att man bor i stan, att man vill bli som henne när man blir stor....

/Klara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar