fredag 14 maj 2010

Filmtips

Tur att det finns film dessa regninga dagar!

Till exempel filmen Prinsessa av Teresa Fabrik som tidigare gjort Hip hip hora. Återigen fokuserar hon på de ganska grymma sidorna av ungdomsvärlden. Den här filmen handlar om Maja som går sista året på gymnasiet. Hon är överviktig, har inga vänner och tvingas ofta att skämmas för sig själv. Hon vill bli skådespelare för när hon spelar teater kan hon bli någon annan och fly sin egen verklighet för en stund. Därför tycker Maja att det är fantastiskt när dokumentärfilmaren Erika vill göra en film om Maja. Nu ska hon få visa vem hon verkligen är! Dock är Erikas intentioner inte så goda som Maja tror. Hon har insett humorn i Majas lite tragiska liv och vill nu göra sig rolig på Majas bekostnad.
Det här är en film om moral och om att människor inte alltid är dom som dom utger sig för att vara. Den är dessutom ganska rolig och Zandra Andersson som spelar Maja är otroligt duktig i sin roll och gör storyn trovärdig. Bra filmmusik är det också till exempel Jose Gonzalez . Se den!



Ett annat tips är Agnes Cecilia - en sällsam historia som från början är en bok av Maria Gripe. Filmen handlar om Nora som är föräldralös och som får uppleva något övernaturligt då hon flyttar till en ny lägenhet med sin nya familj. Någon vill komma i kontakt med henne och berätta något viktigt. Det här är en riktig spökhistoria! Den blir liksom obehaglig på ett psykologiskt vis och rysningarna infinner sig snabbt!



Båda filmerna finns inne på bibblan nu! Du måste vara 16 år för att få låna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar