måndag 31 maj 2010

Musik: covers

På dagens musiklista är det cover-tema som gäller. Mest för att jag verkligen har fallit för the Baseballs. Det är genialt att göra rockabilly-versioner av redan kända låtar. Särskilt bra tycker jag dom gör Umbrella, den är minst tusen gånger bättre i deras coverversion.

En annan bra cover är Mattias Alkbergs version av Tant Struls Dunkar varmt. Den är popig och fin som få. AK von Malmborg slog sig ihop med Olle Ljungström för att göra Roxy musics More than this och resultatet är liksom en helt annan låt. Det är just det som är så fint med covers, att en och samma låt kan framföras på så olika sätt. Lite mer lik originalet är väl Rufus Wainwrights fantastiska tolkning av den omåttligt populära Hallelujah av Leonard Cohen. Hur många som har gjort en cover på den låten törs jag inte ens tänka på! The Baseballs är inte ensamma om att enbart använda sig av låtar som andra skrivit. Nouvelle vague är också ett sånt band som förnyar gamla hits. Och dom gör det bra!

Lyssna på de här låtarna plus lite andra superbra covers genom att klicka här.


Och vilka är dina bästa covers? Lägg gärna till dina egna favoriter i listan. Eller varför inte göra en egen lista och dela med dig av?

För att lägga till en låt så måste du spara listan (covers!) bland dina egna listor. Sedan är det bara att högerklicka på den låt som du vill bidra med, välja save as och sedan listan som heter covers!

/Tove

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar