måndag 24 maj 2010

Sportböcker

Innebandypiraterna av Sölve Dahlgren handlar om ett innebandylag som har spelat tillsammans som juniorer för sista gången. Nu ska de splittras och flera av dom har fått erbjudande om att spela för riktigt bra lag. Men Anton, Emil och Viktor tycker det är tråkigt att ett lag med så mycket potential ska gå åt olika håll och vill ge laget en chans till genom att spela i den helt nya turneringen Floorball World Tour som kan ge en hel del prispengar. Tänk att så fort gymnasiet är avslutat få resa jorden runt och spela innebandy! Det blir tyvärr inte så enkelt som det verkar från första början. Familj och flickvänner verkar inte tycka det är en sån bra idé och de andra lagen på turnén visar sig vara riktigt bra och har mer rutin. Dessutom verkar deras manager inte riktigt varit ärlig med på vilket sätt han har fixat sponsorer. Killarna stöter alltså på en hel del motgångar men också framgång och spelglädje.


Det här är kul läsning men en del sportintresse krävs nog för att tycka om den nya serien om Innebandypiraterna. Jag tycker att det är lite svårt att hänga med eftersom det är många matchbeskrivningar och det blir ganska tråkigt om man inte är insatt. Men Innebandypiraterna känns realistisk och författaren verkar vara väl insatt i sporten och världen kring den. Helt klart värd att läsa om man har ett sportintresse!



Ett annat tips på böcker som handlar om idrott är Peter Barlach böcker om John, Inte bara tennis och Dubbelspel. Här är sporten tennis och John är en lovande tennisspelare fram tills saker och ting börjar trassla till sig.












Nytt på sporthyllan är VM-sommar av Magnus Ljunggren som handlar om fotboll. Den verkar riktigt spännande! Jag återkommer snart med en liten rapport.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar